Eğitim sürecinin ilk temel öğesi amaçtır. Net bir şekilde belirlenen amaçları gerçekleştirmek için ekip olarak çalışmak gerekir. Gerçekçi hedefler belirlenip öğrencinin iç denetimi sağlanarak öğrenme etkinlikleri ile harekete geçilir. Bu süreç her zaman aynı dengede gitmeyebilir. Ayrıca kişisel, psikolojik, fiziksel sebepler öğrenme sürecini yavaşlatabilir. Kritik bir zaman olan sınavlara hazırlık dönemleri bu şekilde iniş çıkışlar ile sekteye uğrayabilir. Ankara etüt merkezi sistemi ile Gülhane Akademi, öğrencilerin ders performansını arttırmayı hedeflemektedir.
Gülhane Akademi olarak bu durumun farkında olan öğretim kadromuz, öğrencilere her anlamda destek olmak için etüt sistemini kullanır. Öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları için her anlamda desteklenmeleri sağlanır. Bunun için ders çalışma programları, düzenli etütler ve takip sistemi kullanılır. Bu süreç uygulanan yöntemlerle düzenli hale getirilir.
Etüt, öğretim etkinliklerinin dışında kalan bir zaman içinde, müfredata uygun şekilde, öğrencilerin eksiklerini tamamladığı ve verimli zaman geçirdikleri eğitim desteğidir. İhtiyaç duyulduğunda ya da sürekli olarak planlanabilir. Amaç öğrencinin eksik kaldığı kısımları tamamlayarak sıfır hataya ulaşmasını sağlamaktır.
Gülhane Akademi de, etüt sistemi için öğrencinin hazır olma durumu belirlenir, seviyesine uygun kaynaklar seçilir. Öğrenciler çalışma alışkanlıklarına dikkat ederek bu kaynaklardan ödevlendirilir. Bu ödevler 8 kişilik etüt ortamında yapılır. Etütler, verimliliği sağlamak için öğretmenler gözetiminde ve süreklilik sağlanacak şekilde düzenli uygulanır.
Öğrenme etkinliklerinde konunun iyice anlaşılması sağlanır. Aksi halde konu kavranmadan soru çözmek yanlışlara, yinelenen yanlışlar ise öğrencide motivasyonun düşmesine neden olur. Bu nedenle etütlerde eksik kalan kısımların tamamlanması ve yeterli miktarda soru çözülmesi ile konu ile ilgili öğrenme süreci tamamlanır.
Ankara etüt merkezi sistemin’de 8 kişilik etüt sınıflarında verimli çalışarak soru çeşitliliği içerisinde değerlendirmeler yapılır. Etüt ortamında ana hedef, soru sayısının çokluğu değil eksik konuların tamamlanması ve her tür soru ile karşılaşmayı sağlayacak çeşitlilikte kaynak taramaktır. Bu nedenle öğrencinin sevdiği ve başardığı dersler ile soru sayısını tamamlamaktan kaçınmak gerekir. Etüt sınıflarında mevcudun az olmasının da sağladığı avantaj sayesinde eksik ya da başarısız olduğu branştaki öğretmeni ile konu tekrarı ve soru çözümü yapması hedeflenir.
Öğretmenler ile birebir yapılan soru çözümleri, kalıcı öğrenmeyi ve motivasyonun artmasını sağlar. Başarı duygusu özgüveni de beraberinde getirerek sınav dönemlerinde sıkça yaşanan hedeften sapma ve yavaşlamanın önüne geçer. Uzman kadro, uygun sınıf mevcudu, öğrenci seviyesine uygunluk ve Gülhane Akademi etüt sistemi ile öğrenciler hedeflerine ulaşmaya bir adım daha yakındır.
Uzman kadro, uygun sınıf mevcudu, öğrenci seviyesine uygunluk ve Gülhane Akademi etüt sistemi ile öğrenciler hedeflerine ulaşmaya bir adım daha yakındır. Etüt merkezi ve daha fazla konu hakkında bilgi almak için https://www.gulhaneakademi.com/iletisim sayfasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.